ukazatel rychlosti
31. srp 2011 17:58 #396
od martas
Odpověděl martas pro téma Re:ukazatel rychlosti
Díky za radu ohledně toho obchodu, našel sem si jejich stránky a zjistil že prodávájí přes MOTOMO v Brně ulice u vlečky. Od příštího roku tam dokonce budou i oficiálně náhradní díly na APRILII. Jinak to čidlo už mám namontovaný a funguje. Díky za radu a měj se
Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.
23. čvc 2012 22:47 #745
od FonziETV
Odpověděl FonziETV pro téma Re:ukazatel rychlosti
Tak konečně mám značku a dnes proběhlo prvních pár km...a hned problém:-D Vlastně několik:-) Tacho ukazuje přesně o 10km/h menší rychlost:-( Zítra snad najdu chvilku a na osciloskopu sjedu čidlo jestli dává impulzy jaké má atd...no snad se zadaří
Dám vědět jak jsem dopadl...

16. srp 2012 20:35 #778
od FonziETV
Odpověděl FonziETV pro téma Re:ukazatel rychlosti
Tak konečně vyřešeno
Tacho začal proměřovat stále víc, tak mi to nedalo a začal jsem hledat na apriliaforu. našel jsem podobný problém s otáčkomě.rem a našel tam i řešení. Tak jsem ho aplikoval na tacho a funguje:-)
Stručně popíšu jak jsem problém vyřešil:
Ručička tachometru je poháněna servomotorkem a nemá doraz jako u klasického tachometru. Do přístrojovky jde stálé napájení 12V, které mimo paměť hodin napájí také doběh servomotorků otáčkoměru a tachometru. Dále je tam přivedeno spínaných 12V po klíči, které řeší zbytek.Pokud nastane situace, kdy stálých 12V chybí uplně nebo je odepnuto zároven se spínanými 12V, servomotorky si přepíší tzv. referenční polohu (nulu)na aktuální pozici ručičky a budík tak ukazuje zmatky.
ŘEŠENÍ:
1)vymontovat a rozkrytovat přístrojovku tak, abychom mohli hýbat s ručičkou.
2)připojit přístrojovku zpět k motorce
3)zapnout zapalování ale NESTARTOVAT a nechat přístrojovku "nastartovat"
4)posunout ručičku na požadovanou polohu "0". Nejde to nijak těžce a motorku to nijak neublíží.
5)nevypínat zapalování a natvrdo odpojit oba konektory od přístrojovky.
6)vypnout zapalování
7)připojit přístrojovku zpět, zapnout zapalování a mělo by být vše ok. Pokud ne, stejným způsobem doladit.
8)vše složit zpět a je to

Stručně popíšu jak jsem problém vyřešil:
Ručička tachometru je poháněna servomotorkem a nemá doraz jako u klasického tachometru. Do přístrojovky jde stálé napájení 12V, které mimo paměť hodin napájí také doběh servomotorků otáčkoměru a tachometru. Dále je tam přivedeno spínaných 12V po klíči, které řeší zbytek.Pokud nastane situace, kdy stálých 12V chybí uplně nebo je odepnuto zároven se spínanými 12V, servomotorky si přepíší tzv. referenční polohu (nulu)na aktuální pozici ručičky a budík tak ukazuje zmatky.
ŘEŠENÍ:
1)vymontovat a rozkrytovat přístrojovku tak, abychom mohli hýbat s ručičkou.
2)připojit přístrojovku zpět k motorce
3)zapnout zapalování ale NESTARTOVAT a nechat přístrojovku "nastartovat"
4)posunout ručičku na požadovanou polohu "0". Nejde to nijak těžce a motorku to nijak neublíží.
5)nevypínat zapalování a natvrdo odpojit oba konektory od přístrojovky.
6)vypnout zapalování
7)připojit přístrojovku zpět, zapnout zapalování a mělo by být vše ok. Pokud ne, stejným způsobem doladit.
8)vše složit zpět a je to

10. čvn 2015 18:42 - 10. čvn 2015 18:43 #2796
od Šámot
Odpověděl Šámot pro téma Re:ukazatel rychlosti
Tak mně to dělá,že mně to při zastavení a zapnutým klíčku,zůstane na padasetce a jak vypnu klíček,tak to padne hned na nulu,počítadlo km v pořadku.Asi tam dám tachometr s kola na to bezdrátoví čidlo a bude.

Poslední změna: 10. čvn 2015 18:43 uživatelem Šámot.
Vygenerováno za 0.182 sekund