Už je tady závada :-)

Více
09. kvě 2015 06:53 #2654 od Ludva
Už je tady závada :-) vytvořil uživatel Ludva
Ahoj. Tak moc dlouho to netrvalo,a objevila se první závada. Dneska ráno jsem jel z práce a když jsem přijel domů tak jsem motorku chcípnul, po chvilce jsem jí chtěl nastartovat a chytla tak nějak divně a když jsem s jel jenom pro něco ve vesnici a pak jsem přišel k motorce tak už to jenom jako mělo snahu a pak hotovo jako když je vybitá baterka. Nicméně jsem moto pustil z kopce a chytlo. Když jsem dojel domů, tak jsem zaparkoval,zhasnul moto a zkusil jsem jej znovu nastartovat a chytl tak nevím,mohlo by to být to dobíjecí relé.......Díky za radu

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Více
09. kvě 2015 08:41 - 09. kvě 2015 08:54 #2655 od wp_thunder
Odpověděl wp_thunder pro téma Už je tady závada :-)
Zkontroluj baterku a pokud to nahodíš, tak změř dobíjení.
Nabitá baterka by ti měla ukazovat cca 12,6- 12,9 V. Pokud nastartuješ, měl bys na baterce naměřit okolo 13,5-14 V při volnoběhu a mezi 14-14,5V pod otáčkama (cca 4000).

Jinak mě chcípla baterka za jízdy a projevilo se to tak, že najednou mi ručičky budíků lítali tam a zpět a motor začal škytat. Druhej den už si to ani neškrtlo. Po nabití baterie jsem sice nastartoval, ale hned jsem dával novou....

Jinak pokud chceš ověřit dobíjení tak docela dobrej článek www.regulatory-dobijeni.cz/navod-pro-mereni-alternatoru/ a nebo www.motorkari.cz/clanky/jak-na-to/kontro...-soustavy-17909.html

Martin @ Thunder
Poslední změna: 09. kvě 2015 08:54 uživatelem wp_thunder.

Více
09. kvě 2015 10:32 #2658 od Ludva
Odpověděl Ludva pro téma Už je tady závada :-)
No je akorát na nabíječce a musím sehnat tu zkoušečku. Jinak mi je divný,že jak to nešlo nastartovat, tak se to chovalo jako by byla baterka úplně mrtvá,chytlo to,chcíplo to a pak už se rozsvítila kontrolka a byl konec. Po roztlačení z kopce a dojetí domu cca 300metrů, jsem to chcíp a pak to zase chytlo tak jsem z toho jelen :-) :-)

Více
09. kvě 2015 11:58 #2660 od FonziETV
Odpověděl FonziETV pro téma Už je tady závada :-)
Mrkni po spojích od baterky na kostru. bývají zaoxidované nebo uvolněné a blbne to.

Více
10. kvě 2015 09:03 #2665 od Alezzi
Odpověděl Alezzi pro téma Už je tady závada :-)
no u Capoušu hodně odchází rele nabíjení dost se to tu řeší koukni na forum,ale i tu někdo řešil nekvalitní kabeláž snad cele motorky takže rada,než začneš něco kupovat pořádně a podrobně prolez elektriku a hlavně svazky kde je vice drátu svedeno do jednoho pinu tam to prej děla paseku,je to tu všechno vypsané,já svého Capouše se závadou koupil,a nebejt tady toho fora asi bych o tom ani nevěděl.

Více
10. kvě 2015 11:48 - 10. kvě 2015 12:17 #2668 od Ludva
Odpověděl Ludva pro téma Už je tady závada :-)
Zdar. Tak dneska jsem proměřil dobíjení a dobijí to něco kolem 12,6 při 4000 otáček což je hodně málo že...... :-) Tak poraďte jaký ten dobíjecí regulátor je nejlepší ??
Poslední změna: 10. kvě 2015 12:17 uživatelem Ludva.

Vygenerováno za 0.208 sekund