Poradit,co si koupit do zásoby :-)

Více
09. kvě 2015 18:54 #2663 od Myro
Tady černej regulátor origo Aprilie a pod ním VAPE 106-ka s konektorama

No a namotorce to vypadá takhle

U VAPE 106-ky /500W/ při měření napětí je jedno jaké máte otáčky, napětí má stabilní hodnotu a je závislé na stavu nabytí akumulátoru po cca 2min stouplo napětí z 13,6V na 14,3 a po zapnutí světel kleslo na 14,1 a zdálo se že lehce stoupá. nicméně při manipulaci s plynem, se cifra na voltmetru, ani nehla. Teplota regulátoru se pohybovala do 30stupňů. Před tím testovanej regulátor od Aprilie měl po třech minutách teplotu k 70ti stupňům

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Více
10. kvě 2015 12:15 #2669 od Ludva
No asi půjdu do toho Vape. Jelikož dneska po měření jsem zjistil, že to dobíjí 12,6 při 4000 tisících a po ujetí dnešních 140km už se jí moc startovat nechtělo. Myslím,že bude nejlepší jim to tam poslat celé to staré a oni to předělaj i s kabelama. Koukal jsem ještě na motorkáře a někdo tam prodává taky nové firma neznámá cena 1600kč :-) No každopádně jestli Vape je odzkoušené tak litr řešit asi nebudu.

Více
11. kvě 2015 17:51 #2671 od Myro

Ludva napsal: No asi půjdu do toho Vape. Jelikož dneska po měření jsem zjistil, že to dobíjí 12,6 při 4000 tisících a po ujetí dnešních 140km už se jí moc startovat nechtělo. Myslím,že bude nejlepší jim to tam poslat celé to staré a oni to předělaj i s kabelama. Koukal jsem ještě na motorkáře a někdo tam prodává taky nové firma neznámá cena 1600kč :-) No každopádně jestli Vape je odzkoušené tak litr řešit asi nebudu.

Já jsem koupil původně originál přímo do Caponorda u zastoupení Aprilie v Praze. Stálo mě to po slevách snad 2200kč a bylo po něm prd. Napětí tam lítalo jak se mu chtělo a když jsem po dlouhé vyjížďce nemohl nastartovat šlo z domu.
Stále ho mám, nabíjí ale žádná hitparáda. Jiné než Vape nekupuj. Já jsem už pár regulátorů dělal i na jiné motorky a vždy Vape i po 10-ti letech šlapou - prostě "DOŽIVOTÍ".

Více
11. kvě 2015 20:44 #2672 od čuník
Zdar jak sviňa, jenom Myro s tebou souhlasím!!! Jen zkromný dotaz, budeš dělat srazové nálepky? Jestli ano tak si mě poznač. Díky

Více
12. kvě 2015 09:58 #2674 od Ludva
Chlapci díky za názory. Starý regulátor vyndán a zaslán do Vape aby rovnou vyměnili i kontakty ať je to vše při jednom. No a teď už budu jen čekat :-):-):-)

Více
17. kvě 2015 08:49 - 17. kvě 2015 08:54 #2700 od FonziETV
Je lepší to zapojit všechno napřímo. Už jsem to tu někde psal. Délka drátů k univerzálu z VAPE mi vyšla z originálního umístění tak, že:

+ (červený) - připojit pod přívod od baterie na stykači (relé) startéru

- (černý) - připojit pod šroub zboku zadního válce (jsou tam nálitky se závitem na obou stranách, kdyžtak doplnit krátký inbus M6)

3x fáze (žlutý) - spojit spolehlivým způsobem (například lisovací kabelové spojky nebo pořádně proletovat) v místě, kde je mezi válci hnědý konektor (ustřihnout, zdroj problémů). Já jsem uřízl kousky měděné trubičky a na obou koncích jim kolmo k ose provrtal 2mm vrtáčkem jednu stěnu cca 3mm od konce. zasunul do nich odizolované konce drátů a ten konec před dírkou rozlisoval kleštěma na kulaté konektory (mají takový výstupek) a oba konce ještě s použitím kapaliny pro letování pořádně proletoval a přetáhl přes to smršťovačky a PE oplet.

Při takto připojeném regrelu mi to dobíjí cca 14,5 V, což je horní hrana napětí, které by mělo do baterky jít. S takovýmto dobíjením na podzim motorku odstavím, nechám v ní baterku (parkoval jsem v plechové nevytápěné hale), na jaře přijdu a na dvě otočení motorem bez problémů nastartuju, protože baterka je za provozu stále plně nabitá a v takovém stavu udrží kapacitu dlouho a její životnost se tím rapidně prodlouží. Jen pro úplnost. Baterka je EXIDE a ted ji mám 3.sezonu.
Poslední změna: 17. kvě 2015 08:54 uživatelem FonziETV.

Vygenerováno za 0.219 sekund