Zapojení voltmetru

Více
18. bře 2013 21:47 #1142 od čuník
Zapojení voltmetru vytvořil uživatel čuník
Nazdar ogaři, už dlouhou dobu jsem chtěl kontrolovat nějak dobíjení na Caponordu. Pořídil jsem voltmetr a nainstaloval na moto. Jenže se vloudila asi chyba v zapojení!! Voltmetr ukazuje míň než je napětí ve skutečnosti na baterii.Zapojené to mám za palubovkou, byl tam volný konektor. Nejlepší by to bylo tahat přímo z baterie,ale nechce jse mi kvuli tomu rozebrat půl motorky. Nemáte někdo ponětí kde by to šlo za palubovkou zapojit?? Někde od pojistek? Díky za radu.
Přílohy:

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Více
19. bře 2013 06:06 - 19. bře 2013 06:08 #1143 od LuDom
Odpověděl LuDom pro téma Zapojení voltmetru
zdar, otazka: merias na nastartovanej motorke? lebo mne to pripada podla otackomeru ze nie. voltmeter ma zmysel len ked ti regulator pracuje a z alternatora ti dava napatie do sustavy. to sa moze pohybovat po stropovych 14V. vtedy je to ok, ak dava menej ako 13V tak je KO regulator a na to je voltmeter aby si mal info. podla mna to mas zapojene spravne.
Poslední změna: 19. bře 2013 06:08 uživatelem LuDom.

Více
19. bře 2013 07:37 #1144 od smazak73
Odpověděl smazak73 pro téma Zapojení voltmetru
Máš podle fotky vyhřejvání rukojetí ,ty většinou bývají zapojeny přímo na baterku přes spínací relé...tak že z relátka vem plus z napájecí větve (pozor ne z ovládací). ;)

Více
19. bře 2013 13:02 #1145 od Giovany
Odpověděl Giovany pro téma Zapojení voltmetru
Hoj kdes jej sehnal s tímhle podsvícením??

Sono sempre moderato critico!

Více
19. bře 2013 21:24 - 19. bře 2013 21:27 #1146 od čuník
Odpověděl čuník pro téma Zapojení voltmetru
Vyhřívané rukojeti sou zapojeny na stejném konektoru jak ten voltmetr a určitě bez relátka.Podle mne si myslím, že je to zapojené na nějaký slabší kabel, který bude mít odpor a proto taky ukazuje voltmetr míň. Motorka nastartovaná nebyla,ale myslím si že to vliv mít nebude. Nicméně to zkusím. Koupil jsem to zde motoshop.miramoto.cz/cz/e-shop/311833/c7...voltmetr-360221.html
Poslední změna: 19. bře 2013 21:27 uživatelem čuník.

Více
20. bře 2013 06:29 #1147 od Giovany
Odpověděl Giovany pro téma Zapojení voltmetru
Dík za odkaz,, já to mám na DR-ku zapojené na baterii,,

Sono sempre moderato critico!

Vygenerováno za 0.206 sekund