Zapojení voltmetru
18. bře 2013 21:47 #1142
od čuník
Zapojení voltmetru vytvořil uživatel čuník
Nazdar ogaři, už dlouhou dobu jsem chtěl kontrolovat nějak dobíjení na Caponordu. Pořídil jsem voltmetr a nainstaloval na moto. Jenže se vloudila asi chyba v zapojení!! Voltmetr ukazuje míň než je napětí ve skutečnosti na baterii.Zapojené to mám za palubovkou, byl tam volný konektor. Nejlepší by to bylo tahat přímo z baterie,ale nechce jse mi kvuli tomu rozebrat půl motorky. Nemáte někdo ponětí kde by to šlo za palubovkou zapojit?? Někde od pojistek? Díky za radu.
Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.
19. bře 2013 06:06 - 19. bře 2013 06:08 #1143
od LuDom
Odpověděl LuDom pro téma Zapojení voltmetru
zdar, otazka: merias na nastartovanej motorke? lebo mne to pripada podla otackomeru ze nie. voltmeter ma zmysel len ked ti regulator pracuje a z alternatora ti dava napatie do sustavy. to sa moze pohybovat po stropovych 14V. vtedy je to ok, ak dava menej ako 13V tak je KO regulator a na to je voltmeter aby si mal info. podla mna to mas zapojene spravne.
Poslední změna: 19. bře 2013 06:08 uživatelem LuDom.
19. bře 2013 07:37 #1144
od smazak73
Odpověděl smazak73 pro téma Zapojení voltmetru
Máš podle fotky vyhřejvání rukojetí ,ty většinou bývají zapojeny přímo na baterku přes spínací relé...tak že z relátka vem plus z napájecí větve (pozor ne z ovládací).

19. bře 2013 13:02 #1145
od Giovany
Sono sempre moderato critico!
Odpověděl Giovany pro téma Zapojení voltmetru
Hoj kdes jej sehnal s tímhle podsvícením??
19. bře 2013 21:24 - 19. bře 2013 21:27 #1146
od čuník
Odpověděl čuník pro téma Zapojení voltmetru
Vyhřívané rukojeti sou zapojeny na stejném konektoru jak ten voltmetr a určitě bez relátka.Podle mne si myslím, že je to zapojené na nějaký slabší kabel, který bude mít odpor a proto taky ukazuje voltmetr míň. Motorka nastartovaná nebyla,ale myslím si že to vliv mít nebude. Nicméně to zkusím. Koupil jsem to zde motoshop.miramoto.cz/cz/e-shop/311833/c7...voltmetr-360221.html
Poslední změna: 19. bře 2013 21:27 uživatelem čuník.
20. bře 2013 06:29 #1147
od Giovany
Odpověděl Giovany pro téma Zapojení voltmetru
Dík za odkaz,, já to mám na DR-ku zapojené na baterii,,
Vygenerováno za 0.206 sekund